Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok    Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

 Betraktninger
 

Nå nærmer avreisen seg med stormskritt og alt som ikke er gjort begynner å bli presserende. Dette merker undertegnede på kroppen da kapteinen er elektrisk. Bøker om hvilke fisk man kan få på kroken på denne turen er bestilt via Amazon.com og har ankommet, men.... Det er et stort men her. Riktig. Det oppdraget tok kokka seg av og reiseruten må legges om. ”Diving and fishing on Bali”. Alldeles ubetalelig. Forhåpentligvis skal ferden dit også en gang men det blir ikke på denne turen.
Reiseforsikring og livsforsikring har vært et stort issue i forkant av denne seilasen. Ikke for alle men for noen.
Maskinistfrua er definitivt av den praktiske sorten og tar høyde for at alt kan skje. Livsforsikringen til gemalen var i orden ca. 10 minutter etter at avgjørelsen om å dra på seiltur var tatt. I tillegg har hun satt opp en sinnsyk ”Things to do list” med oppgaver i huset. Den er lang som et vondt år og Meindert kaver for at alt skal være i orden til han skal dra fra ”sin lille smurf”. Den fruen er langt fra det en forbinder med en smurf men jaggu er det effektivt å la ektemannen leve i den troen. Når maskinisten kommer hjem fra en 10 ukers seilas er det frua sin tur. Uke 32 bærer det avgårde til Moskva på tur med to venninner, deriblant meg. Vi er eskorte da ”smurfen” skal fly en Mig (russisk jagerfly). Hørte jeg noen si 40 års krise? Jeg vil like å se den livsforsikringen Meindert tegner i forkant av den turen.

Sånn ellers har Gnisten undersøkt muligheten for overførsel av mail og bilder for oppdatering av hjemmesiden. Det er en Nero Worldphone (satelitt telefon) ombord. Kapasiteten på 2,4 kbps er bare litt bedre enn tankeoverføring spør du meg. Som ihuga IT person kan jeg ikke tenke meg en bofast framtid i båt hvis det skal være slike snegletilstander ombord. En blir til slutt lei av sene kvelder på dekk med en long drink eller kald pils i hånda. Da er det greit å ha litt fart på dette Internettet.

I den anledning har både Gnisten og jeg jobbet på hver vår kant. Han har jobbet utfra det utstyret vi allerede har og jeg utfra det ustyret jeg drømmer om. Pris på det jeg vil ha var nusselige $54,000 hvilket resulterte i en mail til tilbyder hvor jeg spurte om komma var feil plassert eller om feil valuta var brukt. Den gang ei. Zipp!, og jeg var over på plan B som gir ca. 432 kbps. Det skulle de ”bare” ha 65 000 NKR eks. mva. for. Takk og farvel. Gnisten har videresendt en mail fra meg til dem hvor jeg tilbyr halvparten inkl.mva, samt logo og rikelig plass i loggen hvor vi forhåpentligvis skryter av utstyret. Han er en smule pessimistisk for utfallet da han i sin mail til meg skriver at han ikke tror det er helt jul enda. Jeg på min side tror fortsatt på nissen og har vært snill i hele år:-)

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003