Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok    Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

Kanalen IIII
 

De er ved siste slusen før Nordsjøen, men det er fjære for øyeblikket og kun 1,60 m dypt. Slusemann rådet dem sterkt til å vente et par timer i og med at båten stikker 2,10 m. Det rådet var ikke vanskelig å følge, og jaggu var det ikke en pub med flott veranda blant de femten husa på filleplassen de er nå.

Mannskapet overhørte en samtale mellom to slusemenn hvor den ene annonserte på telefon at Clitoria ville ankomme neste sluse. Slusemannen i andre enden trodde visst ikke helt det han hørte og slusemann en måtte forsikre seg at navnet var riktig. "Excuse me how do you pronounce the name of your boat?". Jeg sendte likentil barna avgårde på fly til besteforeldrene iført S/Y Clitoria t- skjortene og "Jeg reiser alene skilt" rundt halsen på den yngste. Det var nok en vinner kan jeg tenke meg. Årets foreldre pris blir neppe vår i år heller.

Pirathatten til maskinisten er det beste sjekketrikset noensinne sier kapteinen. Damene svermer rundt Meindert når den er på. Maskinistfrua kan få en hard kamp hvis hun skal få den av. Jeg håper imidlertid min bedre halvdel har dratt mer barn enn damer med Kaptein Sabeltann hatten sin.

30 timer over Nordsjøen må bare være skryt sier kapteinen. Det vil tilsvare 10 knop i gjennomsnitt. Han oppnådde riktignok 11,3 knop, kun med seil, før de ankom kanalen, men da var det storm.   

Siste sluse før Nordsjøen og sjørøverflagget er på topp

Siste pub før Stavanger

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003