Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

Kun timer igjen
 

I skrivende stund er det kun 4 timer igjen til mannskapet ankommer Bermuda. Jeg snakket med kapteinen klokken 18:45 i kveld. Rundt klokka 23:00 norsk tid i kveld klapper de til kai. Det meldes om at det var deilig med landkjenning etter så mange dager på sjøen. De fikk omsider vind og seiler for øyeblikket i 7-8 knop. Vi får ikke håpe at påkjenningen har vært så voldsom at de ikke orker tanken på neste legg til Azorene. Da kan vi synge "1 og 2 og 3 indianere"........  Dette var bare oppvarming til Azorene nemlig.   

Når de har fått roet seg ned på Bermuda kommer det sikkert oppdateringer på Mannskapet forteller og Kapteinens logg.

 

Jeg fikk tilsendt en link fra Gnisten hvor en kan sjekke været på Bermuda http://www.weather.bm/ Akkurat nå ser det ikke ut til at været der er noe å hige etter for oss nordmenn. Regn har vi i Stavanger også.

En litt mer avansert link fikk jeg fra Skip, som kapteinen seilte over Atlanteren med i 2003. Jeg skjønner ingenting selv om jeg fikk med brukerveiledning for husmødre. Pil meg her og pil meg der. Takk allikevel Skip, det er sikkert andre som vil ha mye glede av den:-) Skal se om jeg ikke kan klare å lage en side med interessante linker.

http://www.passageweather.com/ og brukerveiledning:

Bruker du funksjonsknappene under værkarta kan du endre varsel fra dag til 96 timer, samt også en animeringsfunksjon.
Fargene på pila under bildene indikerer f.eks. vindstyrke i forhold til blå-kontrast fargene på kartet.
På vindkarta angir hakene på pilene (dess flere haker, dess sterkere vind) også vindstyrke.
Ellers så er det kart for vind, bølgehøyder og trykk"

 

Nesten hele mannskapet tar inn på hotell ved ankomst. Jeg vet ikke helt den fulle årsaken til det, men bildet av kokka i kjent positur foran bassenget i Fort Lauderdale indikerer at man kan tåle ubehag en stund men så må en ha det litt godt:-)

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003