Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

 Mannskapet forteller
 

Jan (Gnisten) 29.05.08

Kort status: Til tross for at vi var blitt lovet at båten skulle på vannet både i forgårs og i går ble hun ikke sjøsatt.

Denne gang var det verftet som skulle ha en usannsynlig bunke med cash. Neida; ikke noe kredittkort der i gården nei. Kaptein og kokk ble derfor sendt på en runde som gikk på å rane alle ATM-minibankene i området. Når de var ferdig med dette var jo selvfølgelig verftet stengt. Sikkerhetsavdelingen i DnB ringte til Gro i morges p.g.a. alle de forskjellige uttakene med spørsmål om dette var riktig. Betryggende at sikkerheten fungerer.

Svein, Gro, John og Ståle har reist opp til verftet i dag morges. Siste nytt er at skuta er på vannet!!! Omrigging er også etter sigende påbegynt. Gode nyheter! Gro og Svein skal ut senere i dag for å kjøpe bysseutstyr og diverse.

Det gjenstår en god del elektrisk/elektronisk arbeid, så ny ETD Ft. Lauderdale er så vidt jeg vet Søndag 31.5.08. Man kan vel si at tidsplanen er blitt litt anstrengt for å si det mildt.

Siden jeg har fått så mye kritikk for Tyren/Kua mi har jeg fått den modifisert litt i dag. Ny ring i nesa, røde øyer og litt blod på hornene, samt Zodiac/stjernetegn under. Se bilde.

Gro har også problemer med å få tiden til å gå. Hun har fått en ”Henna-tattoo” på høyre hånden (Er det rart at sikkerhetsavdelingen til Dnb ringte?) og en sjørøverdame på venstre skulder.  (Se bilder).

Heldigvis er ingen av disse permanente!        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ståle (Medic) 28.05.2008

 Liten rapport fra Doc.

Som de fleste av dere vet har vi en del "time to kill". Dette foregår i de fleste barer og plasking i Atlanteren. Fikk også et hyggelig avbrekk meg og First Mate med en runde golf på en fantastisk bane. Bilene hadde GPS så det var bare å trykke på en knapp så var burgeren klar på snipp snapp. De hadde også egen øl-bil som kom med forsyninger underveis. Ellers spilte vi sammen med et par eldre amerikanske helter. De hadde to runder i uken mens vi hadde vår andre runde for året. La si det slik at våre spill sto ikke av veien i forhold. Ellers må jeg si at dette var helt klart det fineste anlegget jeg har spilt på. Det var et nydelig teppe og hindrene var alldeles perfekte. Vi sikter oss inn på en ny runde på Bermuda. Vel, må stikke, har en badeavtale om 5 min...

 Hilsen Doc

Jan (Gnisten) 28.05.08

 

28.05.08:                Kl. 11.45AM Local Time (07.45UTC)

Posisjon Sheraton:           N26 grader 07 minutter 57 sekunder

                                       W80 grader 06 minutter 23 sekunder

 Posisjon S/Y Clitoria:      N26 grader 05 minutter 89 sekunder

                                       W80 grader 09 minutter 69 sekunder

 

Average speed:                      0 knots

Wind:                                    15 mph

Waves:                                 Surfing conditions

Miles to run from:               Ft. Lauderdale: Approx. 5000nm

  

Kort status: Til tross for at vi var blitt lovet at båten skulle på vannet i går ble den ikke sjøsatt. Hovedårsaken til dette er arbeidet med baugskjoldet som har tatt mye lenger tid enn beregnet. Dette, sammen med en hel del andre ting, var jo lovet å være på plass når vi ankom. Kapteinen er fattet men derfor noe stresset p.g.a. alle forsinkelsene. Lovnad fra vår gode venn(?) Dave i går var ”1.st thing tomorrow morning”. Tror det når jeg ser det sier nå jeg J

 

Ellers brukte Svein og jeg gårsdagen til en andre gangs gjennomgang av ting&tang som skjuler seg i stuerommene. Endelig noen positive overraskelser. Her var det et ”kjempetelt” som dekker cocpit og forut til mast. Deilig når vi skal ligge i havn eller i vindstille. Det var også en del ekstra sprayhood goodies som Kapteinen ikke visste var om bord.

 

Det som var litt midre positivt var at noen glupinger har plassert en GPS-sensor akkurat der hvor grillen skal stå. Smart!  Ellers tok jeg en liten titt i maskinrommet som har en særdeles lur løsning. Jeg henger meg på Meinderts utsagn om ”hva vi trenger disse tøyfillene til?”

 

Ellers vil jeg berolige alle som har lest om disse dødstornadoene i USA. Dette skjer langt inne i landet og vi merker kun vinder perifert her ute langs kysten. Vannet her er såpass kaldt at det vanskelig kan dannes den slags vær på havet.

 

Thats it for denne gang folks (lagt merke til all ”NorskAmerikansken” som popper opp her etter hvert? ;-) )

 

P.S! Fikk forresten en sms fra min kollega Engkrog i går med spørsmål om hva som er verdens dyreste parfyme?

Svaret er: Kapteinens og Chiefens svette. De som har reist ute vet hva som menes med dette… hehe

 

Solbrent jeg? Nehhh…

 

Hilsen Jan (Gnisten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meindert (Chief eng.)27.05.08

Haaaalllooooen, Chiefen is on its place. We are almost ready. The boat goes back in the water tomorrow. Rigging the day after and then its just stashing up with a shitload alcohol, diesel and oil filters and we are good to go.  The pirate hats are on its place and the essential (non useless) goodies are on its place. Amazing what you can do on battery power!!! Used the last days to familiarize with the local cultures. Parties to 04:00 were a part of this.

 

I share a cabin in the Sheraton (yes…… why not) with Jonnaman. The snorking tolerance is based on the alcohol intake so he is more awake than I am. I used today with the old man to go through the spares. Got sunburned looking at the “old man” and consuming a breakfast “coldie” (helvette).

The freshwater tank can (and will) hold 1000 litres “strong battery  water”.  The filters and oil are on its place and the bilgepump was checked (when “high and dry” to the nuisance of the shore people ). Hey man….you gotta check the systems.  The “old man” is walking nervously observing the workcrew……engine room department is USUALLY steady “as is” (with a cold beer).

  

We are all ready and looking forward for the day to come. Bermuda is the next place to demolish. The cash machines start to recognize our cards thus time to leave. Next update from the “technical department” will follow as soon as we managed to calm down the deck department and got the shit working downstairs.  

 

Gro( kokka) 26.05.08

Ja her var vi enda, båten ligger high and dry men det gjør ikje mannskapet, me skvulpe rundt som seks coctailer.

Nå har the Captain og Meindert dratt ut til båten, oss andre må finne ut hva gale vi skal gjør i dag og det blir ikke vanskelig. Igår blåste det nesten full orkan her nede, var så vidt vi klarte å  sitte på stolene da vi skulle spise og maten måtte vi holde på så an ikkje føyk avgårde. Me var litt glade for at me ikkje va på sjøen i går, rett før me måtte ta sjøsyketabletter bare ved å se på havet.  Ja dette ska bli moro kan du tro. Dingelinge laila, dingelinge lo. Eg holde liv i romkameraten min, han Ståle, i går fiksa med kjøleskap til rommet, så nå er vi godt stocket opp. Vel thats it folks.

Chef

Jan (Gnisten) 26.05.08

Min reise begynte en dag tidligere en Svein og Gro. På grunn av at et visst firma hadde folk ute i streik ble det 5 timer bussing i stedet for fly til Sola. Vel fremme i Stavanger kom Svein for å hente meg. Jeg hadde jo sagt at bussen ville stoppe på busstasjonen. Jeg reagerte jo litt på at stasjonen var ganske liten, men tenkte som så at det er jo ikke så stor by heller da ;-) Etter hvert fant vi hverandre og ferden gikk til Paradis. Til tross for at Svein har annonsert for alle og enhver at ”sekken er pakket og klar”, var det nok ikke tilfelle. Så når han holdt på med sitt koblet jeg meg på nett og plugget i min USB GPS gir bredde og lengdegrad. En sånn må jeg ha utbryter kapteinen! Jeg har i ettertid merket at de fleste ”gadgets” kommer inn i kapteinens ”En sånn må jeg ha” kategori.

Vel, for å spole litt frem så skulle vi altså av gårde kl. 06.10 fra Sola. Taxi var bestilt og tidlig følte vi det var når vi kom. Litt utpå motorveien hører vi et etter hvert velkjent ”fa…”. Kameraet lå på Badet(!). 180 grader turn og tilbake. Når vi kom til Sola var det ikke så lange køer i innsjekkingen, men problemet var at det stod jo helt i ro! Etter en ½-time i stillstand begynte panikken å bre seg. Kapteinen kommanderer at gi f… å registrere bagasjen på selvbetjeningsautomatene (var ikke lov til på denne flighten) og gå til selvbetjenings innsjekkingen. Dette reddet dagen og vi kunne med 10 minutters margin entre LH3163 til Frankfurt.

Om bord på LH463 til Miami hadde jeg installert meg behagelig i midtgangen med 2 ledige seter ved siden av meg. Da kommer Svein og inviterer meg til et ledig sete ved siden av han og Gro. Gode greier inntil vi merker at verken Svein eller undertegnede er de som er minst over skuldrene. Måltider og drikke gikk som det skvatt under hele turen.

Vel fremme i Miami ble vi møtt av en hyggelig kar som heter Dave (Engelsk/Australier) som reddet oss fra 100% fuktighet (det regnet trollkjærringer) inn i en behagelig bil med aircondition med retning Fort Lauderdale. Turen gikk selvsagt direkte til S/Y Clitoria; på land. Bare noen småting igjen iflg. den hyggelige engelskmann. Gode greier. Mye bagasje ble langet opp stigen som står langs skutesiden og vi kom om bord for å ta skuta i øyesyn. Kjempeflott båt! Her går det an å bo; men ikke akkurat helt enda. Litt nedtur kan man si. En rask beslutning på at vi finner frem til hotellet der resten av mannskapet skulle innlosjeres ble tatt og ferden gikk til The Tropic Cay Resort. Her ble vi kvitt jetlaggen og ble akklimatisert til resten av mannskapet ankom. For øvrig en kjempehyggelig gjeng! Jeg føler meg virkelig som den ”Stille Bergenser” som jeg har annonsert jeg er. 

For øvrig er faktisk kapteinen blitt byttet ut med en mye penere utgave som vi fant på Pirates Bar like ved en Piratsjappe der det er blitt handlet stort etter hvert. Kapteinen hadde ingen problemer med å skjønne dette. (Se bilde).

Siden han overtar barjobben til den nye kapteinen kommer det jo noen dollar inn i en reisekasse som blir mer og mer slunken for hver dag som går.

Som noen kanskje har registrert er jeg litt over middels båtinteressert. Jeg var derfor ute og tok noen bilder fra Las Olas Broen der milliontupperwaren ligger tett. Når jeg blir stor vil jeg ha en slik hytte&båt (Se bilde).

 

 

Dette båtnavnet synes jeg tok prisen (Se bilde):

Nå er vi altså installert på Sheraton Yankee Trader Hotel. Det var fullt på Tropic Cay pga. ”Memorial Day” her i USA. Planen var å flytte tilbake i morgen (tirsdag), men kokka har tatt en sjefsavgjørelse på at med det flyttelasset som har bygget seg opp her så blir ikke det aktuelt. Hotellrommene her på Sheraton er nå bestilt til fredag den 30. mai.

 For min del så går returflyet mitt i morgen den 27., men det er ikke aktuelt å ta den muligheten i bruk. Her skal det seiles!

Til Mona stakkar der hjemme: Jeg er kjempeglad i deg og savner deg.

Til Roger, Robin, Steffen og Camilla (mine barn). Er glad i dere og håper dere har det bra.

 

Hilsen Jan (Gnisten)

Gro (kokka)24.05.2008:

En liten oppsummering fra meg. Ja så var vi endelig kommet fram til Florida. Svein, Jan og jeg arriverte mandag 19. mai og sjekket inn på det eneste hotellet som enda ikke er revet ned. Jeg fikk en ekstra leieboer, en liten rotte, men bedre enn kakkerlakker. Vi føyk avgårde i vår leide Jeep, ikke rusk her nei, spente som vi var på å se gliset av en båt. Det blei ein liten nedtur på gjengen. Båten var dessverre langt fra klar og vår kaptein gikk litt i kjelleren. Vel, nå har vi mast og stått på så vi håper å få båten på vannet tirsdag og da skal rigging begynne, er vi heldige så kommer vi oss ut fredag, we hope...

 

Resten av gjengen unngikk såvidt en flystreik men klarte å komme seg avgårde fra Sola 06.55, fem minutt før flyplassen stengte. Det var stor gjensynsglede da vi traff hverandre igjen og den blei jo behørlig feiret til langt på natt. Vi skal bunkre litt også, jeg har lister så lange som et vondt år. Som folket gjerne vet er det Ståle som er Doc ombord, men gutta vet jo å delegere. Så undertegnede blei sendt avgårde som pasient til doktoren her nede, nå har jeg for 5000,- i piller og all slags greier låst inn i safen, alt fra morfin til brannsalver.

 

Vel, siden vi ikke har kommet oss ut på sjøen har vi jo funnet på litt ting her nede. Alle kjenner nå mannskapet på Clitoria, er ikke til å unngå, me høre gutta boys på lang avstand. I de desperate ventetimer vi har må vi jo finne på noe, hva er da bedre enn å få hver sin tato. Meindert, Jan og jeg har fikset det, vi er så stolte kan dere tro (LURER PÅ OM VI SKAL FÅ EN TIL...). Jan har tatovert en tyr på armen som ser ut som Dagros, he, he...

 

 

Denne helgen har vi oppgradert oss selv og sjekket inn på Sheraton, kanon. Jeg deler rom med Ståle og i går på ettermiddagen sto gutten plutselig i døren med en security vakt og pekte desperat på meg... She is my ROOM MATE! Et lite splitt sekund hadde jeg lyst og si, "I`ve never seen that guy before".

Nå har noen av guttene tatt avgårde for å shoppe igjen, og jeg som trodde vi jenter kunne dette men disse går meg en høy gang.

 

Båten ja...Der har vi hatt mye strev og i går truet vi med advokat, nå ser det ut for at det elektriske er på plass and small bits and pieces. Captain har vært meget bekymret for at mannskapet hans går og driver på land men dette er en positiv gjeng så vi kooooser oss. Nydelig vær ca 40 grader og en luftfuktighet på 80%, men vi fikser det med MASSE væske innabords, til og med Meindert har begynnt å drikke vann. Vi har mange morsomme historier, noe skjer jo stadig vekk og jeg som den eneste hønen i kurven har det kjempekjekt med guttene. Vel dette var en liten sak fra oss her nede i Florida. Ja gutta har vært på pantesjappe og kjøpt seg gitarer, forsterker og fiskestenger, fine....

Ok, nå var det over og ut for i dag. Bare så alle der hjemme vet det har vi det kjempeknaisi. Vel vi har det travelt uansett, opp av sengen og ned til frokost hver dag.

Hilsen the Chef

 

Gro(kokka) 25.05.2008:

Endelig kom jeg meg inn på pc, guttene sitter her dagen lang.

En liten oppdatering i dag lørdag 25 mai ( i think).  Gutta hadde en lang natt i går, Jan sto opp kl. 17.00

Svein har vært ute og jobbet på båten i hele dag og vi håper ting kommer i havn.

Resten av gjengen har ligget strødd ved  svømmebassenget, harde dager, det tar på å være her nede i varmen.

Johnemann er blitt solbrent på magen, kom jo som ei bomba. 

Vi bor på Sheraton og fortsetter med det, blei litt bortskjemte kan man si så vi bestemte oss for å være litt upper class again.

Vel imorgen er det en stor helligdag her nede, Memorial weekend, så da blir ingenting gjort. Vi koser oss alle mann og tar ting med et smil. Svein og Jan måtte bytte rom i dag, de har bada så mye i karet at vannet sto opp til linjen, fullt kan man si.

Ståle er en livlig room mate det ska han ha, sove ikkje han så ska heller ikkje eg sove. Alt i alt så er vi kjempeklare for sjøen nå snart.

Vel det var dagens lille digresjon. Ingrid du har gjort en kjempejobb med bilder og hjemmeside, så nå skjer det ting hver dag.

Jeg hilser også til alle fruene som har mennene sine på tur, nyt det jenter. PS De oppfører seg eksemplarisk.

Hade fra kokkå

 

Ståle (Medic) 21.05.2008:

Vi er nå alle på plass, er ute og shopper, kapteinen og Jan fikser båt (som står på land ennå) og eg er på nett. Vi flytter over til Sherraton hotell i morgen, dette kan ta noen dager så vi har booket rom t.o.m. søndag. Ellers alt ok. Gro, som også er blitt innkjøpssjef har vert i felten og skaffet heavy dop til et mannskap på 8 mann i 10 uker så da skulle dette også være i orden. Kommer tilbake med ny rapport senere.

Medic

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003

© 2000-2008 Svein Peder Fylling