Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok    Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

Ting og tang
 

Mannskapet er i sløveste laget med reisebrev og da må webredaktør trø til med litt sladder igjen. De treffer så mange folk de bare må prate med og for livets glade gutter går som kjent solen aldri ned.

 

Kapteinen fikk omsider sendt over noen bilder han har tatt. Det var lite bilder fra overfarten til Azorene, men jeg har en mistanke om at de fleste blinkskuddene befinner seg i andre kamera. Bildet av et "nusselig" Portugisisk krigsskip er det eneste så langt fra dyrelivet i Atlanteren. Klage er overbragt men det er vel tvilsomt at mannskapet får tid til å rette opp i det før de drar. 

 

Når de er i land har kokka også "fri" og de spiser på restaurant. Her forleden kveld presterte en kelner å søle skoldvarm suppe over armen til Ståle. Huden skrellet av umiddelbart og det var visst innmari vondt. Kelneren beklaget uhellet og ga dem alle en gratis drink etter maten. Det var ikke rare plasteret på såret kan man si. Medic satt med ispose på armen og inntok diverse smertestillende fra baren resten av den kvelden.

 

Hygienen er på topp og alle mødre/koner kan slappe helt av. Her er det ingen skitne gutter. Ståle holder stilen uansett om de er midt ute i Atlanterhavet. Det rapporteres om maskinistens utallige herretruser og Medics sinnsvake kleshaug fra "Westly vaskeri". Det er bra det er vaskemaskin ombord slik at kokka ikke streiker. Det er stadig klesvask som henger til tørk på Clitoria.

 

Maskinist- og kapteinsfrue syns at tiden har gått forrykende fort siden de dro og det er jo bra for oss. Våre respektive fabler om at de kommer hjem allerede 25.juli! Det er bare 12 dager til det. De drar fra Azorene i løpet av søndag 13.juli. Her kan man aldri være sikker på avreise da det alltid dukker opp en "god grunn" for å vente til neste dag. Planen til kapteinen er å ha motoren i gang uansett hvor mye eller lite vind det er over til Irland. Diesel har han nok av. Det er nesten fristende å inngå et veddemål om at de ikke er hjemme før 30.juli. Mange års erfaring med kombinasjonen kaptein og avtalte tidspunkt, høyner oddsen min betraktelig.

 

Det serveres som kjent ikke husmannskost i Clitoria. Ok, de hadde hjemmelagde kjøttkaker og erterstuing en gang men ellers er det andre internasjonale snadder retter. I grunnen litt trist det ikke står i loggen hva de mesker seg med i løpet av dagen. Kanapeer servert med iskald champagne (årgang 1986) har bl.a. vært på lunsjmenyen midt ute i Atlanteren. Menyen ombord gir maskinistfrua nervøse rykninger og kokka har fått klar beskjed; "Jeg vil ikke ha hjem en "brun badeball" som triller i land i Vågen!" Det er ingen overhengende fare for at kokka tar hensyn til dette og forandrer på noe. Vi får bare vente å se hva vi får hjem. En gjeng med "brune badeballer" eller ei, vi er i alle fall skjønt enig om at det skal bli godt å se dem igjen.

 

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003