Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok    Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

Veien hjem
 

Clitoria ankom Howth Marina klokken 11:30 i dag. Det har vært en treg innseiling. De traff i tillegg på en småbåtregatta hvor en av båtene kullseilte rett foran dem. Louis tok taxi fra hotellet sitt i Dublin og kom dem i møte da de la til kai.

Kapteinen fikk ordnet nødvendige papirer og Meindert måtte skaffe nytt oljefilter før han tok oljeskift. Ståle vasket klær mens Gro og Louis fikk bunkret mat og drikke etter en kjapp tur på pub.

Kokka og Louis sammen på mat/drikke shopping er bare nødt til å bli bra (og dyrt). Gro sørget for å sjarmere en lokal beboer slik at de fikk skyss tilbake til båten etter handleturen. Det var noen som ble overrasket da de ankom i privat bil på marinaen, men som Gro sa; "Ja, me kan jo ikkje dra på alle disse varene".

 

Kapteinen har ikke fått lagt inn det han skal i loggen dessverre, men det blir roligere forhold i noen dager fremover og da er det vel håp om å få den tilsendt om ikke så lenge.

Nå sitter de og koser seg på marinaen med noe godt i glasset mens de oppdaterer Louis om turens mange festlige opplevelser. Vær og temperatur er forsåvidt greit og de har heldigvis sluttet å fryse.

.

Hyggestund på Howth Marina med litt brunt i glasset.....

.......og deretter litt gult

Howth Marina

....så gjør vi så når vi henger opp vårt tøy, henger opp vårt tøy, henger opp vårt tøy........

De kan visst ikke dra når det passer seg og drar derfor ikke før i morgen tidlig. Tidevannstabellen og strømmer bestemmer tempoet. Etter å ha snakket med lokalbefolkningen anslår de at de er framme i Corpach torsdag ettermiddag. De bør være der i god tid før 18:00, da stenger slusene. Mannskapet ombord har så langt bevist at de ikke vet hva det vil si å dra i morgen tidlig, og en kan derfor lure på om de vil rekke fram i tide. Corpach ser ikke ut til å være verste plassen en kan tilbringe kvelden men vi ser hva de får til. Tipper de ankommer Inverness på mandag og er i Stavanger i løpet av onsdag 30.juli. De går glipp av Gladmat festivalen dessverre men de har fått med seg så mye annet moro. Båten kommer ikke inn i havna allikevel.

Maskinistfrua sa det så treffende da jeg gjorde henne oppmerksom på at Clitoria er for lang til å komme helt inn i gjestehavna i Vågen; Hah! Kor idiot e det å kjøba ein båd som ikkje får komma inn der?! Ja hun kan så si, men vi har ikke solgt M/S Paradis enda. Kan hende vi må beholde den som lettbåt.

?!

Corpach (med Ben Nevis i bakgrunnen) er starten på Caledonian Canal.

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003