Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok   Trans Atlantic Crossing 2003

S/Y Clitoria PFM

 Mannskapet forteller
 

Reisebrev fra mai måned

John (First mate) 29.06.08

 

Alle eventyr kommer til en slutt, også for meg som mannskap på Clitoria over Atlanteren.
Hadde et tidskjema å forholde meg til. Dette ble i store deler brukt opp av amerikanske fixere i Fort Lauderdale..Men sånn e livet .
Fikk gleden av å være med til Bermuda. Det var et eventyr jeg ikke ville vært foruten. Mye spenning ble det, men med det mannskapet gikk det meste bra. Selv om vi hadde klart oss med noe mindre fixing av div utstyr.
Da vi kom til Bermuda ble jeg for første gang sjøsyk, holdt på å gå skikkelig på tryne! Men kokka, som den reddende engelen hun er, hadde reisesyke piller:) Så etter et par av di klarte jeg å gå........på skrå i alle fall .
Fikk fatt i en fantastisk fyr som heter Shane, som etter åtte timer og div nye deler fikk gjort Clitoria i stand igjen . Dagene på Bermuda gikk ellers med til tøyvask, svare på mail, finne en plass å dusje , noe vi ikke hadde gjort på 12 dager....i ferskvann, vel å merke.
Frozen margaritha hos Gunther ble det også. Herlig land, men alt i manjana tempo...!!!!  Bare vent til dere får se havnesjefen ! Holdt på å le meg skakk.. :)
Ellers må det være akkurat som å bo i Andeby.
Kjekt å se at så mange har fulgt med oss på veien:) Beklager at vi ikke har fått mer info ut til dere, men internett på veien over Atlanteren og på Bermuda var så som så.
Nå er jeg bare glad for å være hjemme igjen, men tenker hver dag på hvordan det går med resten av crewet som er igjen...
Takker så mye for at jeg fikk være med. Dette glemmer man ikkje for resten av sitt liv...(selv ikke jeg ).... :)
Og hell og lykke for resten av ferden ..Miss u guys !!!
(Hilse Daffi , Greg hvis dere treffer dem på vei til Azorene).

Mvh.
Avmønstret first mate
John Sikveland ;=)

 

Ståle (Medic) 23.06.08

Da har vi hatt 5 dager på Bermudas. En nydelig liten øy mitt i Atlanteren. Om noen søker nytt reisemål er denne øya absolutt å anbefale. Prismessig er det ingen upris å komme seg hit, ca 6.000,- NOK tur/retur Stavanger-London-Bermuda.

Øya er en Engelsk koloni med ca 64.000 fastboende bermensere. Den eneste inntektskilden her er turisme og det anløper ca. 3 cruise-skip i uken. Øya har to byer (by og by) som heter St.George & Hamilton som er "hovedstaden". Vi har vært rundt hele holmen, ca 1/2 time på scooter (rimelig å leie) fra ende til ende og øya er fantastisk fin med sine pastell farvede små hus (som i Andeby), flotte strender og nydelige golfbaner. Greenfee ca 400 NOK.

Menneskene her er langt fra stresset og en må smøre seg med god tålmodighet med ALT. De er imøtekommende og hyggelige og de er svært hjelpsomme med hva det skal være. Øya er preget av å ligge i et værhardt område så her finnes ingen takpanner og annet løsøre. I.o.m. at det er liten plass ser du sjelden at det er brukt tid og penger på fortau, så vær forsiktig i trafikken, gatene er smale og de fleste biler er "Smart" lignende i størrelse. Maten er nydelig og livet er "laidback". Det kan være vanskelig å få seg hotellrom, de fleste hotell er ødelagt av hurricanes, så bestill i god tid.

Snorkling er et must da øya ligger midt i et akvarium, et fantastisk liv i sjøen. Egentlig er det utrolig at Meindert ikke har fått et eneste napp ennå (han har kjøpt sluker for hundrevis av dollars). Jeg kastet en sneip i sjøen her forleden.....den forsvant den og.

Vi har samtidig fått alle nødvendige reprasjoner utført til aller største tilfredsstillelse og i dag bunkrer vi for neste ettappe på turen. First Mate har nå brukt den tiden han hadde på turen og tar flyet hjem i kveld. John ville selvfølgelig stått hele distansen men vi har både familie & arbeid å ta hensyn til, så slik er det. Vi er 4 stk. igjen av mannskapet og gleder oss stort til neste etappe som kan ta rundt 3 ukers tid. Nye opplevelser vil formidles da. Når det gjelder bilder er internett ikke den sterkeste tjenesten de har her, så får prøve å få sendt inn noe når vi kommer til Azorene.
Vi hilser så mye til alle dere der hjemme og vi gleder oss masse å treffes igjen.

Doc

 

Gro (Kokka) 20.06.08

Ja så var vi da kommet fram til Bermuda etter en strabasiøs tur. Bli jaget av pirater var ikke noe kjekt, lenge siden jeg har sett gutta så redde, me inclusive.

Vel piratstyret gjorde at vi fikk ødlagt ferskvannspumpen i motoren og kunne dermed ikke bruke denne. Grunn for dette var at vi kjørte motoren hardt i 9 timer for å prøve å komme oss vekk, noe som ikke var lett. Vi mistet en og en halv dag på dette styret men er glad vi er i live.

Vi har tilbakelagt 1047 nm fra Fort Lauderdale og dette har tatt tid da vi har hatt flere høytrykk og lite vind. Vanlig er 7 til 8 dager og vi brukte 13. Vi hadde en liten orkan på veien også, vil helst ikke ha for mange av dem.

Strøm gikk også til hekkan og den trenger vi da alle seil er drevet via elektrisitet, så gutta brukte 17 timer nede i motorrommet i en tempratur som var ca 50gr nedi der, godt jobba for strøm fikk vi igjen.

Vi fant plutselig ut at vi hadde lite vann igjen også så vi har dusjet i saltvann på dekk i 12 dager, følte sterkt for en dusj kan man si...

Kokka er gul og blå, er ikke lett å lage mat i 5 meter bølger folkens....prøv det den som vil..

Vi har dessverre mistet en av mannskapet og enda en reiser tilbake fra Bermuda da tiden renner ut. Vi er nå fire stk. igjen så det blir travelt og lange skift.

Vi har dog hatt en spennende tur med god mat og latter, ingen dag har vært lik, de første 7 dager lå stort sett noen i motor rommet og prøvde å fikse ting, så litt banning har det vært underveis.

Kapteinen skriver trofast logg hver dag så denne vil komme på trykk når han får tid, vel dette var en liten epistel for i dag.

ILL BE BACK.

 

Kokkeline

 

Ståle (Medic) 04.06.08

Hei folks.

Regner med at det begynner å bli kjedelig å lese disse seilesidene..skal love dere alle der hjemme at temperaturen her er høy og at vi jobber "as good as we can to get this ship out on the water".

I mellomtiden har en av oss klart å bli pirat, en er full av bobleplast (sol-eksem), en er (snart)jaget av US coast gard, en har blitt perledykker og en annen er blitt farmasøyt. Hele Fort lucky dale er nå "full aware" over situasjonen og vi prøver så godt vi kan å finne nye uoppdagede områder for å slippe oppmerksomhet. Hadde et eksempel i går hvor en litt småpusset kvinne plutselig dukket opp i stamkafeen til mannskapet og sa: "IIIII recognize  you gayze.." Ok tenkte me, det va jo kjekt. Det hu kjente igjen va en gjeng seilers som ikkje hadde gitt i nærheten av tips av det som var normalt i USAHHH. Well well sa vi to our self..nå må me avgårde..NOW.

Vi hadde store forhåpninger å setta sjøbein onsdag men itte et lide overblikk på skudå oppdagte me at den eina mastå va foren.......Me har vurdert å reisa me ei mast, så gale har det blitt, men som de trauste sjømenn me e, hålde me fortet med biljardkonkurranser ( som doc & chef vant), småshopping (maskinisten har vert på ei sjappe som heter Sailorman hvor en papegøye er butikksjef og han skal starte det samme), prøve nye drinker ingen har hørt om, kjefte på arbeidere, etc etc..mens capteinen er blitt den verste av oss alle til å handle "gadgets". Siste item på hans liste var en kikkert som var så suveren i alt slags uvær. For å simulere situasjonen sto vi på en hånd, så i kikkerten edru og så en krokodille på 50 meteres avstand (verifisert av doc, ingen medicamenter inntatt)

Følg med alle, vi har aldrig vert så nærme som nå... 

PS: Crewet savner dypt sitt medlem fra Bergen. Vi hadde fått et medlem ombord vi kunne krysse hvilken som helst fjord sammen med. Beklageligvis måtte han returnere "base camp" av sine grunner men han skal vite at han er med blant resten av crewet.

Regards Doc

Avmønstet  Jan (Gnisten) 3.06.08

Som alle nå har registrert valgte jeg å mønstre av. En beslutning som for meg føles riktig når den ble tatt og riktig her jeg sitter nå (27 grader i skyggen og en kald Hansa i hånden [Nesten som ”back there” ;-) ]

14 dager etter ankomst uten at vi kom oss av gårde ble dessverre nok for meg.

Planen var at vi etter 2-3 dager i Ft. Lauderdale skulle seile av gårde.  Hovedgrunnen til at dette ikke lot seg gjøre er etter min mening at Svein er rett og slett lurt av forskjellige personer der nede. Nevner ikke navn da amerikansk lovgivning antakelig legger til rette for at jeg kan saksøkes for det lille jeg har igjen. Hehe.

Alle skal vite at jeg ikke nærer dårlige følelser ovenfor Skipper og hans lojale og gode mannskap som har de kvaliteter for å se til at den forhåpentligvis nært forekommende seilas blir både god og trygg.

Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Jan

Gro (kokka) 02.06.08

Hei alle våre fans...Mandag (husker ikke dato, men vet vi er i juni)

I dag våknet vi til et skikkelig sjokk, Gnisten vår Jan hadde tatt avgårde til flyplassen, vi er oppriktig lei oss.. men thats life.

Vi svetter oss gjennom 43 gr og en luftfuktighet på 90%... PRØV DEN FOLKENS.

Ingrid lurte på om jeg ikke nå var vant til denne varmen. Vi er små og store ferdig kokte hummere her nede, djeezus..prøv selv.

Vel arbeidet går hardt for seg nå på båten og jeg (lille meg) følger med i dragsuget. ONSDAG da SKAL.. vi ut????

OK folks det er målet vårt, jeg er fremdeles EN.. blant 4.. men det holder plenty, ingen damefaktor her. Så hvis jeg kommer hjem med hår over alt, belive me, you would understand.

Vi er med godt mot, og jeg lærer masse her nede, i grunnen.. mer enn jeg vil..

Ok thats it, imorgen er atter en hard dag, da skal logistikk på plass, mat og DRIKKE...Meget viktig så vi har noe å spy opp igjen..Det vil nok skje ja..

 

Godnatt fra kokkå

 

Gro (kokka) 01.06.08

OK Girls

Dere må vite hvordan det er å være med gutta boys...Her er det ingen nåde, holde ut stolen for meg, you must be joking, stå på, ja...du er jo en av gutta, vet ikke helt hvordan jeg tolker denne,,.. men jobber med sakene...

Jeg rydder oss ut av båten, HIV ALT.... sa Ingrid, tre blåmerker etter SÅ er nesten... alt ute

I DAG HAR VI JOBBET SOM BARE DET, blir ganske varmt, 40 gr og en luftfuktighet på 85... Det er varmt som  bare F... Meinderts words, belive me it is...

I morgen må jeg ut å kjøre også, but w. t. f....Vi jenter fikser det meste,... bortsett fra å være en mann,... je... og takk for det.

Til damene som sitter hjemme og venter..NYT FRIHETEN... Kooos dere.

 

Hilsen Damen (The Chef)

 

Reisebrev fra mai måned

 

Home     Båten    Crew     Kapteinens logg    Mannskapet forteller    Diverse    Bilder     Gjestebok     Rute    Trans Atlantic Crossing 2003

© 2000-2008 Svein Peder Fylling